“Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri” verildi. Şiir ödülüne Sultan Gülsün değer görülürken; öykü dalında Hıdır Murat Doğan,birinciliğe değer görüldü. Seçici Kurul Özel Ödülü “Porselen Güvercin” dosyasıyla Emre Şahinler’in oldu.
Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri” kazananları belli oldu. “Lillipütyen” başlıklı dosyasıyla Sultan Gülsün şiir ödülüne değer görülürken; Hıdır Murat Doğan da “Biraz Ormanda Saklanacağım” başlıklı dosyasıyla öykü dalında birinciliğe değer görüldü. Seçici Kurul Özel Ödülü “Porselen Güvercin” dosyasıyla Emre Şahinler‘in oldu. Jüri Özel Ödülü ise bu yıl iki dosyaya birden verildi. “Korkuluk” adlı dosyasıyla Gülizar Aytekin ve “Kaldığı Yerden” adlı dosyasıyla Okan Alay Jüri Özel Ödülü’ne değer görülen dosyalar arasında yer aldı.
Gıda-İş ve Manos Kitap temsilcileri, her yıl Sennur Sezer’in doğum gününde, 12 Haziran’da yapılan ödül töreninin bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle 1 Eylül Dünya Barış Günü yapılmak üzere ertelendiğini belirtti. Ödüllerde öykü kategorisinin jürilerini Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Jaklin Çelik, Sibel Öz ve Ahmet Tulgar oluşturuyor. Şiir kategorisinin jürisinde ise A. Hicri İzgören, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve C. Hakkı Zariç yer alıyor.
Sennur Sezer hakkında
Gecekondu (1964) Yasak (1966) Direnç (1977) Sesimi Arıyorum (1982) Kimlik Kartı (ilk üç kitap, 1983) Bu Resimde Kimler Var (1986) Afiş (1991) Kirlenmiş Kağıtlar (1999) Bir Annenin Notları (Seçme Şiirler 2002) Dilsiz Dengbej (2001) Akşam Haberleri (2006) İzi Kalsın (2011) şiir kitaplarının yanı sıra Evrensel Gazetesi ve Evrensel Kültür olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayımlandı. 12 Haziran 1943’te Eskişehir’de doğdu. 1959’da İstanbul Kız Lisesi’nin ikinci sınıfından ayrıldıktan sonra Taşkızak Tersanesi’nde çalışmaya başladı. 1965 yılında Varlık Yayınları düzelticiliğe geçti. 1967 yılında Adnan Özyalçıner ile evlendi. 1982 yılına kadar çeşitli yayınevlerinde ve ansiklopedilerde düzelticilik, metin yazarlığı yaptı. Yunus Nadi Şiir Ödülü’nün de aralarında bulunduğu pek çok ödül kazandı. 7 Ekim 2015 yaşamını yitirdi.
Sultan Gülsün hakkında
Bursa Teknik Üniversitesi’nde Çevre Mühendisliği bölümü öğrencisi. Üniversite arkadaşları ile çıkardıkları GeceKondu Fanzin’in şiir editörlüğünü yapmaktadır. Şiirlerini “Lillipütyen” isimli dijital kitapta bir araya getirmiştir. 2015 yılında ise Ali İsmail Korkmaz Eğitim Vakfı’nın “Barış konulu şiir yarışmasında şiiri derece almıştır. 1997’de Bursa’da doğdu.
Hıdır Murat Doğan hakkında
Öğretmen. Öykü ve deneme yazarı. Kurgu Kültür, Güney Dergisi, Logos, Otobug, Fraksiyon, TabutMag, Yalnızlar Mektebi, Kaos Çocuk Parkı, Heroinstar, Hırkalı Edebiyat gibi dergilerde yazılar kaleme aldı. Hala Kaybolan Defterler’de yazmakta; Çınaraltı Dergi ve çok sayıda yazar için tasarım çalışmaları yapmaktadır. Yakın zamanda “Kütürt” isimli kitabı “Kaos Çocuk Parkı Kitaplığı” kitap serisi altında Peron Kitap tarafından yayınlanmıştır.