İnternette dolaşırken karşıma çıkan bu cümleye çok ani bir hayranlığım oluştu. Daha sonra kitabı okumaya başladığımda ise, kitabın aslında pek çok hayran olunası cümleye sahip olduğunu fark ettim.
Stefano D’Anna esrinde bizleri iyi ve kötü her şeyin sorumlusu olarak gösterir, her şeyin bizim elimizde olduğuna dikkat çeker. İnsanı ve düşünceyi ele alan bu eserde, herkesin kafasını karıştıran herhangi bir düşünceyle ilgili bir karşılık bulacağına inancım çok yüksek. Aynı zamanda okuyucunun, kitabın satırlarından moral ve motivasyon sağlaması, eserin bize sunduğu en önemli artı olabilir. Eser, her ne kadar kişisel gelişim, felsefe türlerinde olsa da, yazarın eserini hikâyeleştirerek ele alması akıcılığını arttırmakta.
Birkaç yıldır başucumdan ayıramadığım ve hala sayfaları arasında zaman zaman kaybolduğum bu kitabın beni en etkileyen cümleleriyle (ki seçmekte bir hayli zorlandığımı belirtmem gerekiyor) sizleri baş başa bırakıyorum!
Katlanılmaz olsa da, kendinle ilgili bir gerçeği anlamana ve bilmene sebep olan her şey daima iyidir. (sayfa 27)
Endişelere, şüphelere ve korkulara kapılmayı bıraktığında geçmişin iyileşecektir. ‘Kendini özünde bağışlamanın’ gerçek anlamı budur. (sayfa 53)
Düşüncelerimiz kaderimizdir. Düşüncelerimizin kalitesi yükseldikçe yaşam kalitemiz de yükselir. (sayfa 82)
Kişi kendisi için açık ve seçik olarak sadece sağlık, zenginlik ve esenlik diler. Kendisini gözleyebilseydi ve yüreğini duyabilseydi, aslında hiç durmaksızın bir olumsuzluk ezgisi söylediğini, yani endişelerden, sağlıksız imgelerden ve başına gelebilecek ya da belki de hiç gelmeyecek korkunç olayları beklemekten ibaret bir felaket duasıyla yakardığını işitebilecektir. (sayfa 89)
Sadece zaman meselesi… Zamanı gelince hepimiz kendimiz için belirlediğimiz hedeflere ulaşacağız. Sonunda, hepimiz kazanacağız. Hepimiz inandığımız şeye dönüşeceğiz. Hepimiz neye sıkı sıkıya sarılıp inandıysak onu gerçekleştireceğiz. (sayfa 104)
Egoizmi örten ve gizleyen yalan, önyargı, kibir ve ırkçı nefret, dünyanın tüm kötülüklerinin de gerçek nedenidir. (sayfa 137)
İnsan, kendi fani kaderini ve yaşamında başına gelen talihsiz olayları haklı göstermek için, önüne çıkan tüm engellerin ve tüm kötülüklerin kendi dışındaki olaylardan kaynaklandığına inanır. (sayfa 144)
İmkansız olan, her zaman diğer bir imkan kapısını açar… (sayfa 153)
Yaşayan insan yaşamı davet eder. Kendine acıman başarısızlığı cesaretlendirir. (sayfa 249)
•Stefano D’Anna – Tanrılar Okulu
•Sinedie Yayınları – Felsefe
•443 sayfa