Çocuk kitapları yazarı Şeniz Baş’tan çocuklar için yepyeni bir seri: “Korsanların Seyir Defteri” serisi, Timaş Çocuk etiketiyle raflardaki yerini aldı.
Korsanlar çok acayip bir yola çıkıyor! Bilgi Denizi’nde maceraya hazır mısın?
Korsanlar eşliğinde çıkacağınız bu serüvende, birbirinden farklı adalara uğrayacak, bilim insanlarıyla tanışacak, birbirinden farklı icatlar hakkında bilgi sahibi olacak, adını hiç duymadığınız bitkiler tanıyacaksınız.
Bu Serüvende Kimler Bizimle?
Korsanlar Seyahat’in muhteşem gemisi Atmaca ile eşi benzeri olmayan denizlere açılmaya hazır mısınız? Sürprizlere açık mısınız, öğrenmeyi seviyor musunuz, merakınızı yenemiyor musunuz, macera mı arıyorsunuz? O zaman bu seyahat sizin için! Efsunlu denizlerin, yedi düvele korku salmış, gözü pek korsanları Puhu, Ebabil, Serçe, Kuzgun ve Anka seyahat boyunca sizlerle olacak.
Bu Kitaplarda Neler Var?
Korsanlar Seyahat’in aklı bilgiye, gönlü maceraya aç korsanlarının ilk yolculuklarında ilginç bir yolcuları var; Herodot. Elinde gizemli bir kitapla dolaşan Herodot, kahramanlarımızı rotasından saptırıyor ve bambaşka bir evrene gitmelerine yol açıyor. Önlerinde aşmaları gereken bir Bilgi Okyanusu, tehlikelerle dolu Cehalet Denizi ve birbirinden değişik dört ada uzanıyor: İlkler Adası, Yüzen Ada, İcatlar ve Botanik Adası… Ateşin nasıl icat edildiğinden Leonarda Da Vinci’nin icatlarına, El Cezeri’nin saatlerinden Sekoya ağaçlarına kadar pek çok şeyi merak ediyorsan, korsanlarımızın macerasına sen de katıl!
Meraklı, bilgiye aç korsanlarımız size insanlık tarihinin ilk mucitlerini tanıtmaktan çevre bilinci kazandırmaya kadar en önemli konulara değiniyor. Üstelik bunu okuma sevgisi kazandırarak yapıyorlar!
Bu Kitaplar Neden Önemli?
İlkler Adası:
Adanın sakinleri insanlık tarihinin ilk mucitleri. Hiçbiri öyle meşhur tanınmış kişiler değiller ancak insanlığın bugünlere gelebilmesine büyük katkılar sağlamış, isimsiz mütevazı kahramanlar. Ateşi bulandan tekerleği bulana, sayıları bulandan yazıyı icat edene… Hepsi orada!
Yüzen Ada:
Geldik mi “Yüzen Ada”ya? Aslında biz ona gelmedik, o bize geldi… Şaka değil, bu ada yerinde durmuyor. Sürekli bir rotada ilerliyor ve 365 günde bir başlangıç noktasına geliyor. E ne de olsa Dünya yuvarlak değil mi? Galileo da sırf bu yüzden mi bu adada yaşıyor, yoksa bu adada yaşadığı için mi Dünya’nın yuvarlak olduğuna inanıyor, orasını kitabı okuduğumuzda anlayacağız. Ha Galileo’nun kapı komşusu da bizim Piri Reis…
İcatlar Adası:
“İcatlar Adası”na hoş geldiniz. “İcatlar Adası” sakinlerine ve icatlarına yakından bir göz atıyoruz. Günümüzdeki hangi teknolojiye öncülük ettiklerini ve bu yolda ne sıkıntılar yaşadıklarını anlamak ve dersler çıkarmak için büyük fırsat.
Bu haber Kalem Kahve Klavye’den alınmıştır.