Yazar Melis Bozkurt, son kitabı “İncinmişsin”de, kişinin kendinden kaynaklı olmayan sorunlar yüzünden kendini sorumlu tutarak kötü hissetmesinin gereksizliğini ve bunu tersine çevirmenin yollarını anlatırken etrafında döndüğü birçok konuyla bunu pekiştirmeyi başarıyor.
Melis Bozkurt 1986 yılında İzmir’de doğmuş. İzmir Ekonomi Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde başladığı lisans eğitimini, NIU Üniversitesi Davranış Bilimleri Bölümü’nden mezun olarak tamamlamış. Başkent Üniversitesi’nde “mindfulness” (bilinçli farkındalık) yaşam koçluğu, ilişki ve evlilik danışmanlığı, Haliç Üniversitesi’nde Profesyonel Yaşam Koçluğu, Temel Psikoloji ve Davranış Bilimleri eğitimleri almış. Davranış bilimleri, insan psikolojisi, kişisel gelişim üzerine pek çok sertifika programına katılmış. Bunların yanında New York Digital Film Academy’de kamera önü oyunculuk ve senaryo yazarlığı eğitimlerine de katılım sağlayan Melis Bozkurt, erken yaşta başladığı illüstrasyon çalışmalarının meyvesini kendi reklam ajansını kurarak almış. Kendi çıkardığı dergide beş yıl boyunca Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapmış. Ben Kendimi Hiç Böyle Görmemiştim Senden Önce, Kusur İmzadır Kusursuzluk Bir Yalan, Akıllı Kadının Başucu Kitabı adlı kitapları bulunan Melis Bozkurt, yine Destek Yayınları etiketiyle yayımladığı son kitabı “İncinmişsin”de, hayatlarındaki her yükü kendi üstüne alanlara, tüm olan bitenden kendini sorumlu tutanlara, “Belki de sorun bende değil sendedir!” diyerek, tüm o yüklerin kişinin kendisiyle alakalı olduğunun altını çiziyor.
Bir tercih sebebi olarak yalnızlığı, kalabalıklar içinde kalınan yalnızlığın getirdiği “zorunlu sürgünle” ele alarak kitabına başlayan Melis Bozkurt, sonrasında konuyu travmalara, “travma fetişizm”ine getirerek, insanın bundan aldığı tuhaf zevke değiniyor. Her eylemde, davranışta, karşı taraftan bir onaylanma bekleyen kişinin, bu olay gerçekleşmediğinde içine düştüğü durumu bir “ihtiyaç” olarak nitelerken, meseleleri çok fazla kurcalamanın, deşmenin, eşelemenin kendimize zarar vermekten başka bir işe yaramadığını belirterek bunun gereksizliğinden dem vuruyor. Güven meselesine ayrı bir parantez açarak yola devam eden yazar, kitabın bam teline gelerek, “Başkalarının ne düşündüğünün önemi yok!” diyor ve buraya kadar ele aldığı konulara net bir nokta koyuyor. Sorunlarla yüzleşebilmenin ve onları çözebilmenin asıl mutluluğu getirdiğine dikkat çeken Bozkurt, içedönüklükle ilgili akıllardaki tüm soru işaretlerine de yeterli cevabı veriyor. Birçok insanın mustarip olduğu maziye çok fazla bağlanmaya da ayrıca değinilen kitapta, bunun dozunda yapılmasının iyi bir motivasyon kaynağı olduğu ifade ediliyor ve nihayetinde mesele kişinin kendine “iyi bakması” ve “şefkat göstermesi”yle son buluyor.
Melis Bozkurt, “İncinmişsin”de, kişinin kendinden kaynaklı olmayan sorunlar yüzünden kendini sorumlu tutarak kötü hissetmesinin gereksizliğini ve bunu tersine çevirmenin yollarını anlatırken etrafında döndüğü birçok konuyla bunu pekiştirmeyi başarıyor.
- İncinmişsin – Melis Bozkurt
- Destek Yayınları – Kişisel Gelişim
- 168 sayfa